Потрібно Авторизуватися або Зареєструватись, щоб створювати публікації та відповідати на запитання.
БАГАТОВИМІРНІСТЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ: РОЛЬ КОМПЛЕКСНОЇ ТУРБОТИ ПРО ЗДОРОВ’Я, КООРДИНАТОРА ТА РОЗВИТКУ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ УСІХ УЧАСНИКІВ ПРОЦЕСУ
Igor Naida@igornaida
2 записи
#1 · 24.09.2025, 12:37
Цитата з Igor Naida від 24.09.2025, 12:37⸻Реінтеграція ветеранів: шлях до гідного мирного життя
Реінтеграція учасників бойових дій російсько-української війни - це багатовимірний процес, що потребує комплексного підходу. Йдеться не лише про подолання наслідків поранень чи психологічних травм. Важливо створити середовище, яке допомагає ветеранам опановувати нові вміння, отримувати професійну перепідготовку та відновлювати соціальні зв’язки.Турбота про інтегральне здоров’я - одночасний розвиток фізичної, психологічної, емоційної, духовної та соціальної сфер. Це основа для стійкої адаптації.
Фахівець-координатор - міст між ветеранами, медичними закладами, соціальними службами, освітніми установами та громадами. Він узгоджує зусилля, забезпечує індивідуальні плани підтримки та реагує на зміни.
Розвиток компетентностей усіх учасників процесу:
• ветерани - програми перепідготовки, управління стресом, фінансова грамотність;• фахівці - сучасні методики та мультидисциплінарний підхід;• сім’я та громада - просвітницькі програми, навички підтримки й комунікації.Сім’я і громада стають стабілізуючим ресурсом, що підсилює ефект усіх реабілітаційних та інтеграційних заходів.
Комплексна модель реінтеграції - це інвестиція у людський актив України. Вона повертає ветеранів до активного життя, забезпечує їхню професійну й соціальну реалізацію та формує міцний фундамент для розвитку суспільства.
⸻
Реінтеграція учасників бойових дій російсько-української війни - це багатовимірний процес, що потребує комплексного підходу. Йдеться не лише про подолання наслідків поранень чи психологічних травм. Важливо створити середовище, яке допомагає ветеранам опановувати нові вміння, отримувати професійну перепідготовку та відновлювати соціальні зв’язки.
• ветерани - програми перепідготовки, управління стресом, фінансова грамотність;
• фахівці - сучасні методики та мультидисциплінарний підхід;
• сім’я та громада - просвітницькі програми, навички підтримки й комунікації.
Комплексна модель реінтеграції - це інвестиція у людський актив України. Вона повертає ветеранів до активного життя, забезпечує їхню професійну й соціальну реалізацію та формує міцний фундамент для розвитку суспільства.
Голосуйте - палець донизу.0Голосуйте - палець доверху.0